Molly’s Game / Принцесата на покера

316
100%
Rates : 2
Принцесата на покера

Кратко резюме – Molly’s Game / Принцесата на покера 2017

Блум е млада, харизматична олимпийска надежда в ските, която е принудена да загърби спорта след тежка травма. След като кариерата й на спортист е преустановена, семейството й настоява тя да следва право, но Моли решава да си почине една година и приема сезонна работа, която я въвежда в начинание, изискващо сходни на спорта инстинкти и дисциплина: да ръководи най-ексклузивните в света нелегални игри на покер с високи залози. Дълбоките джобове на холивудски величия, сред които се говори, че са били Бен Афлек, Тоби Магуайър и Леонардо Ди Каприо, спортни звезди и бизнес магнати и осигуряват десетилетие на бляскав успех.

Но Моли привлича вниманието на грешните хора, когато влиза в контакт с членове на руската мафия. Успешната серия приключва рязко, когато е арестувана посред нощ от 17 агенти на ФБР, размахващи огнестрелни оръжия. Изправена пред сериозни наказателни обвинения, единственият съюзник на Моли е адвокатът Чарли Джефрис (Идрис Елба), който открива, че Моли Блум е нещо много повече от това, което се опитват да внушат таблоидите.

 

Година: 2017
Държава: Китай, САЩ, Канада
Продължителност: 140мин
IMDB
Режисьор: Арън Соркин
В ролите: Бил Камп, Джеръми Стронг, Крис О’Дауд, Греъм Грийн, Майкъл Сера, Кевин Костнър, Джесика Частейн, Идрис Елба, Брайън д’Арси Джеймс